Меленець Богдан, учень 10 класу КЗ «Височанський ліцей №1»

Вчитель, що надихнув на написання есе: Різченко Інна Сергіївна

«Моя Україна майбутнього»

Мир для мене сьогодні – це, коли люди живуть у злагоді, не ворогують і немає загрози для життя, а саме, коли люди страждають і в них руйнуються будинки, помирають рідні, діти втрачають батьків, жінки – чоловіків, матері – синів. Мир – це , коли людина почувається спокійно, вільно, не боїться за своє життя і за життя своїх близьких.

Адже прокидатися вранці і чути спів птахів, милуватися сходом сонця, бачити лагідну посмішку мами і тата – це і є радість існування. Одне з головних прав людини – це право на життя, і ніхто не в праві позбавляти його. Сьогодні мир дуже важливий для всіх українців. Наша сила в єдності і підтримці один одного. І ми будемо захищати свою рідну Україну, нашу чарівну і квітучу землю, з її неповторною природою і надзвичайними краєвидами,  правда за нами і я в цьому впевнений. Як казав Тарас Григорович Шевченко: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» Я вважаю, що вся його творчість - це пророцтво та допомога в боротьбі за мир.

Я думаю, що в житті не треба ворогувати, а необхідно жити в мирі та людям слід закінчувати кровопроливні війни і багато іншого, що призводить до таких конфліктів. Треба жити в згоді з іншими країнами, не захоплювати їх території.

Довести своє твердження я можу такими аргументами: якщо люди навчаться робити набагато більше добра, не створювати суворі суперечки, які призводять до війни, тоді в світі буде мир і злагода.

Згадавши часи Першої світової війни та Другої світової війни, можна навести приклади того, що призводить до війни у житті громадян та в цілому в світі: жорстокі кровопроливні сутички, які руйнують будинки та різну архітектуру країни, загибель людей, які могли жити радісно та без війни.

Я бачу Україну майбутнього – це, коли закінчиться війна і не треба хвилюватися, що в твоєму  місті може початися наступ, що буде загроза для твого життя та інших громадян, коли люди повернуться з-за кордону в свої улюблені домівки, в яких жили до війни, коли всі будівлі та архітектура міст України реставрують і вони будуть демонструвати свою красу всій Україні та всьому світу.

Я бачу Україну в майбутньому найуспішнішою країною у світі. І це не може бути інакше, бо наша земля є найкрасивішим місцем на земній кулі: у нас є і мальовничі гори, і дрімучі ліси, і теплі моря, тваринний і рослинний світ. Наш клімат найсприятливіший для вирощування культурних рослин. А найголовніше – наявність чорнозему – найродючішого ґрунту, який навіть намагалися вивезти з країни завойовники. Українці дуже добрі і гостинні люди, вони заслуговують на краще майбутнє. У нас, українців, є все, що потрібно для успішного і щасливого життя. Наша нація сильна духом і обов’язково переможе ворога, щоб українські діти спали спокійно, щоб матері не сивіли, чекаючи своїх синів з війни.

На мою думку, в майбутньому Україна – вільна країна, відновлена, багата та процвітаюча. І всі українці будуть радіти успіху своєї держави та життю в ній. Аргументом на користь моєї думки може бути те, що Україна, здобувши перемогу, буде значно краще розвиватися та жити.

Хочу навести декілька прикладів, коли Україна здобуде успіх, тоді до нас захочуть приїздити закордонні туристи, які прагнуть побачити наші Карпатські гори, Золоті ворота, Пам’ятку засновникам Києва, Флагшток прапора України у Харкові, який має висоту 101 метр, відвідати Азовське море та Чорне море, щоб відчути атмосферу українського відпочинку.

Отже, щоб мрія про перемогу здійснилася, всім треба долучитися до боротьби нашої країни проти ворога, наприклад: волонтери допомагають військовим і звичайним людям, збирають кошти на розмінування територій України, люди, які допомагають грошима військовим ЗСУ.

Кожен із нас вносить свою частку у перемогу, наприклад: лікарі – надають медичну допомогу, будівельники – відновлюють житлові площі, військові – захищають територію країни, вчителі – навчають дітей, а учні – здобувають освіту. Я також учень і буду старанно вчитися, щоб стати освіченою людиною, спеціалістом своєї справи і працювати на благо нашої держави, де буду жити без війни. Тож безумовно, що Україна - країна майбутьнього, оскільки в ній живуть діти, які вірять, що перемога за нами, за нами і правда, за нами і воля!