Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Людмила Кібкало

Посада директор Фастівецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Фастівської міської ради.

"З 14 березня наш заклад відновив освітній процес з використання технологій дистанційного навчання. І хоча пандемія навчила педагогічний колектив мобілізувати свої професійні навички, та навесні школа опинилася у нових реаліях - навчання в умовах війни. Тому головним завданням, що поставив перед собою педколектив – надати дітям можливість здобувати повноцінну освіту навіть у таких складних умовах.

Освітній процес у закладі організовано традиційно у синхронному та асинхронному режимах. А турбота про емоційний та моральний стан дітей – головний фактор, яким керуються вчителі як у доборі дидактичного матеріалу, так і в організації онлайн-уроків.

Долучилися до навчання у закладі не лише учні, чиї родини залишилися за місцем постійного проживання, а й ті, що вимушено переїхали в інші регіони України та за кордон. Більша частина батьків з числа вимушених переселенців прийняли рішення продовжити навчання своїх дітей у нашій школі. Тепло у шкільну родину ми прийняли і дітей з Києва та Запоріжжя, що разом із батьками знайшли прихисток на території нашої громади.

Онлайн-зустрічі учнів з класними керівниками дають змогу частково компенсувати дітям нестачу живого спілкування. Цікаві факти та теми для обговорення сприяють підтримці та нормалізації психічного стану учнів. Достатньо дорослі, проте без життєвого досвіду підлітки особливо вразливі в умовах війни. «Не панікуй!» - під такою назвою пройшов онлайн-тренінг педагога-організатора для учнів 9-11 класів, в ході якого старшокласники вчилися, як впоратися зі своїми емоціями в екстремальних ситуаціях.

У кожного свій фронт! І педагоги нашого закладу разом з усіма українськими освітянами навчають і виховують майбутнє нації. Нації нескореної, вільної, непереможної!"