13-річний Назар Зуй загинув разом із батьками 11 березня 2022 року в Маріуполі. У багатоповерхівку, де переховувалася родина, влучила авіабомба.

У багатоповерхівку, де переховувалася родина, влучила авіабомба

Назар народився у Макіївці на Донеччині. У рідному місті займався боксом. Згодом разом із батьками переїхав до Маріуполя, де захопився футболом і став учасником однієї з місцевих команд. Хлопчик любив музику, був компанійським. Навчався у 8 класі школи №25.

«Він постійно кликав нас гуляти. Ми часто сиділи у деревʼяному будиночку в парку та розмовляли про життя», – пригадав однокласника Михайло Месхі.

«Назар мав голову на плечах, був сумлінним. Завжди тримав слово, був ввічливим, вихованим. Міг оцінити свої вчинки та за потреби визнати провину. Він навчався в моєму класі другий рік, але легко подружився з усіма учнями. Він став би чудовим чоловіком», – сказала класна керівниця хлопця Ірина Шевченко.

Разом із батьками Назар жив у пʼятиповерхівці на вулиці Купріна в Центральному районі. 6 березня 2022 року внаслідок обстрілу загорівся сусідній підʼїзд, у квартирі родини повилітали вікна. Вони були змушені шукати інший прихисток. Взяли найпотрібніше, свого папугу й вирушили до будівлі «Маріупольтепломережі». Але там уже було дуже багато людей, тож пішли до підвалу будинку №127 на проспекті Миру.

11 березня близько шостої ранку на перший підʼїзд цієї багатоповерхівки російський літак скинув бомбу. Про загибель родини близькі дізналися через соцмережі в травні.

«Ми з бабусею Назара оформили в Донецьку перепустки і приїхали до Маріуполя, до того будинку. Нам сказали: тих, кого дістали, відвезли до моргу біля «Порт-сіті». Поїхали туди. Підійшли до санітара. Попросили допомогти знайти тіла. Я боялася, що не впізнаю Назара, сестру Ірину та її чоловіка Сергія, адже два роки не бачилися. Санітар першим дістав Назара… На моїх рідних упала плита, вони загинули миттєво», – розповіла тітка хлопчика, Світлана.

У Назара залишилися бабуся, дідусь, тітка і двоюрідний брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.