Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Байбак

«Ти просто спостерігаєш, як на твоїх очах руйнується твій світ»

переглядів: 773

Одразу ж після університету я влаштувалася працювати в Донецький музично-драматичний театр. Останні роки життя художнього керівника муздрами Марка Бровуна була його особистим помічником.

Донецькому театру я віддала 11 років. І ще б працювала, якби не війна...

Ти просто спостерігаєш, як на твоїх очах руйнується твій світ

Коли сталася окупація Криму, я всім говорила, що в Донецьку такого не буде. Але після низки мітингів стало зрозуміло, що буде ще гірше.

Було страшно. Мені тоді пригадався роман Булгакова «Біла гвардія», коли герої дивляться на події, що відбуваються, а зробити нічого не можуть. Ти просто спостерігаєш, як на твоїх очах руйнується твій світ. У мене в житті стільки істерик не було, скільки сталося навесні 2014 року.

Неспокійна обстановка в місті змусила керівництво раніше закрити сезон і відпустити весь колектив у безстрокову відпустку. Я зразу ж рушила до Західної України. Це була запланована поїздка, щоб морально та фізично відпочити від пережитого. А коли повернулася в Донецьк, ситуація тільки загострювалася.

Мій брат мене зі своєю дружиною та дитиною вивіз на Азовське море. А потім ми переїхали в Покровськ (раніше Красноармійськ, прим.). Нас прийняла моя кума, виділила нам цілий будинок. Більше місяця ми там жили.

Ти просто спостерігаєш, як на твоїх очах руйнується твій світ

Коли постало питання, куди їхати та чим займатися, я зразу подумала про Київ. У мене дуже специфічна спеціальність, а в провінційному Покровську я не знайду собі роботи в цій сфері. А в столиці у мене багато друзів і знайомих, пов’язаних із театром.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд психологічні травми робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій