76-річна Надія Вайсман загинула 18 червня 2022 року в Лиманах Миколаївської області. Пенсіонерка саме висаджувала квіти у центрі села, коли російські війська почали масований обстріл. Надія не встигла сховатися, поруч з нею розірвався касетний снаряд. Вона загинула біля двору свого будинку. Цей обстріл забрав життя ще однієї людини.

Цей обстріл забрав життя ще однієї людини

Надія Вайсман – родом з селища Новомиколаївка Запорізької області. Закінчила Запорізький національний університет, за спеціальністю – педагог фізико-математичного нахилу. Частину життя прожила у Прибузькому на Миколаївщині. У 1980 році їй запропонували роботу в Лиманській школі, тоді разом з родиною і переїхала у Лимани. Тут вчителювала, була завучкою, а опісля – директоркою школи. Мала відзнаки за професійну діяльність, посвідчення спеціаліста вищої категорії.

З початком повномасштабної війни Надія часто ходила в сільраду – допомагала озеленювати Лимани, сортувати гуманітарну допомогу.

За часів вчителювання не мала особливих хобі, проте, вийшовши на пенсію, долучилася до хору в сільському будинку культури і часто виступала з колективом.

«Мама мала сталевий характер, але водночас була доброю. Не могла пройти повз чужого горя. Завжди усім старалася чимось допомогти, підтримати, спитати, чи щось людину турбує. Отака вона була – небайдужа. З професійного – в неї залишалася вимогливість до себе та до людей. Майже місяць мама не дожила до свого дня народження. Їй було би 77 років», – сказала дочка Оксана.

У Надії Вайсман залишилися дві дочки та двоє онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.