Життя Миколи Павлюка відібрав російський обстріл села Райгородка Луганської області. 23 травня 2023 року ворожий снаряд влучив у будинок, де перебував хлопець. Поряд загинула його старша сестра Яна.

Є люди, які випромінюють світло душі

Миколі було шістнадцять. Народився на Луганщині. Навчався у ліцеї Борівської селищної ради (раніше – Першотравнева ЗОШ І-ІІІ ступенів) у Харківській області. Обожнював грати у футбол, волейбол і баскетбол. Планував вступати до професійно-технічного училища.

«Він був дуже веселим, ніколи не давав засумувати. Намагався робити так, щоби підняти настрій навколишнім. А ще був наполегливим та цілеспрямованим. Легко знаходив спільну мову з новими людьми. Його загибель вибила всіх з колії, дуже важко було сприйняти цю звістку, бо наче тільки недавно ми сміялися і жартували разом», – розповіла подруга Домініка Баранова.

«Коля був надзвичайно добрим хлопцем. Спокійний, врівноважений, улюбленець усього шкільного колективу. Є люди, які випромінюють світло душі. Наш хлопчик був саме такий», – сказала вчителька Світлана Юріївна.

У Миколи Павлюка залишилися батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.