59-річна Валентина Тройчук загинула від російської ракети, яка 28 квітня 2023 року влучила у будинок на вулиці Захисників України в Умані. Поряд загинули її син Роман, онучка Уляна та невістка Антоніна. Той ворожий удар відібрав життя 23 людей.

Три покоління українців пішли у засвіти...

Валентина народилася в селі Гродзеве Черкаської області. Навчалася в Уманському кооперативному технікумі, де здобула фах кухаря-кондитера. Працювала на хлібокомбінаті, потім 17 років у їдальні Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Останнім часом була молодшою медичною сестрою в Уманській центральній міській лікарні.

«Багато років вона працювала у сфері кулінарії. Її руки завжди пахли свіжим хлібом, запашною здобою, чимось смачненьким», – пригадала сусідка та подруга загиблої Тетяна Савицька.

Чоловік Валентини, Олександр, загинув в автокатастрофі. За словами подруги, Валентина була центром, навколо якого гуртувалася її родина.

«У неї завжди вистачало часу для всіх. Вона ніколи не відмовляла в допомозі та підтримці. Для дітей була люблячою матір'ю, для внуків – турботливою бабусею. Валя знала безліч приказок, примовок, жарти сипалися з її вуст. Вона вміла задати тон у компанії. Валя мріяла про мир, про те, як вийде на пенсію та переїде господарювати у батьківську хату, хотіла працювати на землі. Валя була хрещеною мого брата. Ми спільно переживали найрадісніші моменти нашого життя, допомагали одна одній у тяжкі моменти. Не можу усвідомити, що її та її рідних більше не буде. Що ми не зберемося на свята, не приїдемо в село на вихідні. Не будемо жартувати під час праці на городі. Не уявляю цей світ без Валі, Ромчика, Тоні, золотокосої Улянки-кульбабки. Усі плани і мрії обірвала в одну мить російська ракета. Три покоління українців пішли у засвіти...», – сказала Тетяна.

У загиблої Валентини залишився старший син Станіслав, невістка Ірина та внук Олександр.

Історія з instagram каналу Victims of russia.