43-річного Євгена Петрашенка російські військові застрелили 4 березня 2022 року у квартирі будинку, що на вулиці Яблунській, 203А у Бучі. Три кулі влучили чоловікові в спину і одна - в голову.

Три кулі влучили чоловікові в спину і одна в голову

«Під час окупації Бучі російські солдати ходили по будинках. Де їм не відчиняли – розбивали двері. У нашому будинку була сусідка з маленькою дитиною, жили навпроти. У підвал вони не спускалися. Коли до неї прийшли окупанти, сказала, що відкриє їм, якщо буде також Женя. Знаю, що він зайшов із ними у квартиру. Солдати подивилися там і вийшли… Сусідці окупанти наступного дня сказали, що Женя поїхав кудись. А 6 березня до мене у підвал зайшов сусід Леонід Гой і розповів, що Євгена вбили. Тоді я пішла в квартиру і побачила його…», – розповіла Тетяна Батура, дружина загиблого.

До 10 березня тіло Євгена лежало у квартирі, а потім Леонід із іншими чоловіками поховав його поряд із трансформаторною будкою за будинком. Через 9 днів окупанти вбили і Леоніда.

Євген Петрашенко був родом із селища Великий Любінь Львівської області. Служив у 169-у навчальному центрі «Десна» імені князя Ярослава Мудрого. Останні роки працював митним брокером і менеджером зовнішньоекономічної діяльності.

«Ми 12 років прожили у цивільному шлюбі. Женя був дуже справедливим, добрим. Коли йому телефонували друзі і просили допомогти, ніколи не відмовляв. Його захопленням і хобі була митниця», – розповіла дружина Євгена.

10 квітня 2022 року тіло Євгена Петрашенка ексгумували. Рідні знайшли його в Київському обласному морзі й опізнали.

На шиї загиблого був ланцюжок, а натільного хрестика, який він носив – не виявили.

«Потім, коли я прибирала, знайшла його у квартирі. Спочатку він був зі мною, а згодом відвезла на могилу», – сказала Тетяна Батура.

У Євгена Петрашенка залишилися мама, син, донька, дружина.

Історія з instagram каналу Victims of russia.