Неля Куртова загинула 11 березня 2022 року від російського авіаудару по будинку №127 на проспекті Миру в Маріуполі. Поряд не стало її дочки Ірини Дорогань.

Тоді загинули десятки маріупольців…

Нелі Павлівні було 87 років. Вони з дочкою Іриною жили у 23 мікрорайоні у Центральному районі – неподалік виїзду з міста. Подруга Ірини Надія Солодовникова пригадала, що 24 лютого 2022 року вона зателефонувала їй і ділилася, що дуже переживає за свою маму.

«Потім зв'язку не стало і я про неї нічого не знала. А влітку мені повідомили, що Ірочка разом із мамою загинули», – розповіла Надія.

Після того, як квартира, де жила Неля Павлівна, згоріла, онук Дмитро перевіз її зі своєю мамою до укриття багатоповерхівки на проспекті Миру, 127. 11 березня 2022 року близько 6-ї ранку на перший підʼїзд цього будинку російський літак скинув бомбу. Тоді загинули десятки маріупольців.

Неля Куртова багато років працювала вчителькою біології у школі №52. Її пригадують порядною, чуйною; людиною, яка була закохана у свій предмет.

«Неля Павлівна працювала в школі з дня її відкриття – від 1973 року. Дуже добра і талановита вчителька. Любила дітей і вони її. Після того, як вийшла на пенсію, колишні учні щороку вітали її зі святами», – пригадала директорка школи №52 Олена Баранюк.

«Із 1977 по 1982 рік вона була моєю класною керівницею. А після закінчення інституту я прийшла на роботу до школи і деякий час ми вже були колегами. Неля Павлівна ніколи не підвищувала голос на учнів, до кожного мала індивідуальний підхід, завжди знаходила слова підтримки. У неї була дуже гарна усмішка», – розповіла колишня учениця і колега загиблої, Ірина Пивоварова.

У Нелі Куртової залишився онук Дмитро. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.