Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Іван Дорофєєв

«Тиша в перервах між обстрілами була страшнішою за вибухи»

переглядів: 812

Все свідоме життя я проживав у Маріуполі. До 2014 року все було спокійно, я знав, що рідні та близькі люди в безпеці. Ніколи не міг уявити, що буде війна.

З перших днів військових дій насторожувало нерозуміння того, що відбувається і того, що буде далі. З кожним днем ставало все гірше. Мітинги, незаконний референдум, спроби захопити місто з безліччю жертв. Але на цьому, на жаль, все не закінчилося.

Думаю, кожен житель Маріуполя, згадуючи про війну, говорить про обстріл мікрорайону Східний.

Тиша в перервах між обстрілами була страшнішою за вибухи

Того дня серед шуму і паніки я чітко чув постріли. В голові не вкладалося, що це відбувалося з нами. Я бачив палаючі будівлі на вулицях, пожежі в парках.

Вибухи під час обстрілів були дуже гучними, але тиша в перервах між ними була ще страшнішою. В цей час були чутні тільки людські крики і прохання про допомогу.

Після того жахливого дня щодня дізнавалися нові історії про постраждалих мирних жителів міста. Забути можна багато, але не страх після побаченого і пережитого в ті сумні дні.

Переживаючи за рідних, я умовив дружину на час виїхати з Маріуполя. Сам залишався в місті і продовжував працювати електрозварником рейкобалочного цеху. Опинившись в розлуці з найближчою людиною, я більше почав цінувати радість кожної хвилини, проведеної разом.

Тиша в перервах між обстрілами була страшнішою за вибухи

Війна торкнулася кожного. Всі зіткнулися з обмеженням вільного пересування, життям в напруженій небезпечній обстановці. Зараз я відчуваю себе спокійніше, але не перестаю мріяти про мир, щоб люди не знали горя, бідності і сліз.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2021 Текст Історії мирних чоловіки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій