«Юрій Прилипко не дожив до цього дня, про який так мріяв. Гостомель став містом». Юрій Прилипко – голова міської ради Гостомеля був застрелений, коли разом із волонтерами розвозив гуманітарну допомогу жителям міста.

Тіло Юрія Прилипко було заміноване

Селище Гостомель, що під Києвом, у перший же день повномасштабної війни стало епіцентром бойових дій. Саме тут знаходиться стратегічно важливий об'єкт ‒ аеропорт «Антонов».

У районі не один день велись запеклі бої. Згодом Гостомелю присвоїли почесну відзнаку «Місто-герой України». Тоді її отримали ще п’ять населених пунктів, які боролися з російськими окупантами.

«Юрій Прилипко не дожив до цього дня, про який так мріяв. Гостомель став містом», ‒ так 7 березня прокоментували новину у Гостомельській селищній раді. Виявилося, що напередодні російські окупанти застрелили голову громади.

Це сталося, коли Юрій Прилипко разом з волонтерами розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям. Тоді також загинули Руслан Карпенко та Іван Зоря.

Пізніше стало відомо, що тіло Юрія Прилипко було заміноване. Про це розповів місцевий житель, отець Петро, який забирав тіло загиблого.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.