Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Топольник

"Тіло Віктора знайшли на вулиці Вокзальній у Бучі в квітні"

переглядів: 243

67-річний Віктор Топольник загинув у перший день повномасштабної війни. 24 лютого 2022 року він виїхав із Гостомеля в Ірпінь, і більше додому не повернувся. Експертиза встановила – Віктор помер від осколкового ураження голови.

Тіло Віктора знайшли на вулиці Вокзальній у Бучі в квітні

«Зранку 24 лютого Віктор поїхав на роботу. Він працював сторожем на підприємстві, яке шило амуніцію для потреб ЗСУ. Мав працювати добу. Але близько обіду зателефонував і сказав, що буде повертатися додому. Ми думаємо, що він намагався повернутися через Бучу в Гостомель. Після цього зв’язок із ним обірвався», – розповідає Олена Ширяєва, дружина.

Тіло Віктора знайшли на вулиці Вокзальній у Бучі в квітні, після звільнення міста від окупантів.

«Мені його понівечені фото для впізнання надіслали перед Великоднем, 20 квітня. Це було жахливе видовище… Поховали Віктора 28 квітня на кладовищі в Гостомелі, поряд з нашими синами», – розповіла дружина.

Віктор був родом із Кіровоградської області, а дружина Олена – корінна жителька Гостомеля на Київщині. Пара прожила разом 30 років. До пенсії Віктор працював інженером-зоотехніком, а опісля – вирішив не сидіти вдома й влаштувався охоронцем.

«У нас були два сини від попередніх шлюбів, їх не стало вже давно. У мого сина залишилася дочка – наша онука, яку Віктор дуже любив, і ростив як свою рідну. Мій чоловік був мудрою і справедливою людиною. Мав добре серце, завжди готовий був допомогти. Мав третю групу інвалідності, атрофія м’язів, але весь час працював. Він добре знав історію України і був патріотом! Дуже любив читати. Сидить, бувало, біля котла, підкидає дрова у вогонь і читає, читає…», – пригадала Олена.

Під час окупації Гостомеля Олена втратила й свій будинок. Це була батьківська хата. 2 березня, коли жінка ховалася в підвалі будинку від постійних ворожих обстрілів, у дім потрапив снаряд. Він вигорів до цегли. Опісля Олена оселилася в родичів з надіями, що рідний дім вдасться відбудувати.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій