Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Курусь

"Тіло Віктора знайшли на початку квітня"

переглядів: 136

35-річного Віктора Куруся російські військові вбили 5 березня 2022 року в Бучі на Київщині. Його тіло зі слідами кульових поранень знайшли в братській могилі на території храму Андрія Первозваного. Тут ексгумували також тіло рідного брата Віктора – Михайла.

Тіло Віктора знайшли на початку квітня

Віктор із братом були кухарями. Після початку повномасштабного вторгнення залишалися в Бучі. Поки була можливість, разом із друзями випікали хліб для жителів міста, а згодом вирішили приєднатися до оборони Київщини.

«Ввечері 3 березня Віктор із Михайлом зібрали речі та вирушили пішки на Київ. Планували вибиратися з окупованої Бучі дорогою біля ТЦ «Жираф», хотіли дістатися до Романівського моста в Ірпені. Ми чекали на їхній дзвінок весь вечір і всю ніч, але дзвінка не було. Телефон спочатку не відповідав, а 4 березня зник із мережі. Наш батько Юрій не знаходив собі місця від хвилювання. Не хотів евакуйовуватися, бо чекав на звістку від синів», – пригадала сестра Марія.

Родина виїхала з Бучі 12 березня. Діставшись першого блокпосту в Києві, одразу ж повідомили про зникнення Віктора і Михайла. Далі були довгі дні очікування та надії.

Тіло Віктора знайшли на початку квітня. Датою вбивства вважається 5 березня.

Віктор Курусь народився в Донецьку. Восени 2021 року переїхав до Бучі на запрошення батька, який мешкав там понад 10 років із дружиною, дочкою від другого шлюбу та зятем.

«Віктор любив життя. Захоплювався музикою, відвідував концерти, фестивалі. За фахом він – шеф-кухар, кондитер. Під час зимового сезону працював в одному з ресторанів Буковеля, а наприкінці лютого 2022-го повернувся в Бучу... Це велика втрата, велике горе. З того дня, як братів не стало, наше життя змінилось назавжди. Немає більше радості, особливо сумно на свята, коли тато плаче. Він мріяв жити поруч з дітьми, а його синів не стало», – розповіла Марія.

У Віктора Куруся залишилися мама, тато і сестра.

Сестра Віктора разом зі своїм чоловіком нині волонтерять, допомагають воїнам ЗСУ.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій