На початку повномасштабної війни Ірпінь був одним із найнебезпечніших населених пунктів Київщини. Наступаючи на столицю, російська армія прагнула взяти його під контроль. Окупаційні війська знищували цивільну інфраструктуру та вбивали місцевих жителів. 5 березня 2022 року в мікрорайоні Стоянка в Ірпені загинула Ніна Зелепукіна. Їй було 54 роки.

Дуже шкода, що клята війна забирає наших близьких

«Мою матусю, Зелепукіну Ніну Володимирівну, було вбито під час обстрілу з російського гелікоптера. Ракета влучила у вікно кімнати, де вони були з батьком. Я встигла вийти звідти за 10 секунд до цього. Мама загинула на місці. Тато був поранений, але дивом вижив. Це все сталось 5 березня о сьомій ранку. Ми якраз збиралися виїжджати в іншу область, але не встигли. Гелікоптер тоді обстріляв дачі в Стоянці, постраждало вісім будинків», – сказала Юлія, дочка загиблої.

Юлії вдалось вивезти пораненого батька до Вінниці, де він місяць пролежав у лікарні.

«Це великий біль для моєї родини. Після пережитого в батька з’явилась пухлина… Ми вже рік за кордоном боремось за його життя», – розповіла у квітні 2023-го Юлія Зелепукіна.

Ніна Зелепукіна була жителькою Ірпеня. 28 років працювала в Ірпінській міській поліклініці у відділі статистики. Колеги згадують її доброю та щирою людиною.

«З Ніною ми познайомились у 1997-му, коли я прийшла працювати в поліклініку. Ми одразу стали подругами. Ніночка була дуже світлою. Завжди усміхнена. Вона мені дуже допомогла у важку годину, підтримала. Ніна була дружкою у нас із чоловіком на весіллі. Дуже шкода, що клята війна забирає наших близьких, друзів», – розповіла Ірина Абрамова.

Її чоловік загинув того ж дня, що й подруга Ніна. Його вбили у Бучі. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.