Сергію Дольнику було 58 років. Він підірвався на протитанковій міні, коли поїхав після звільнення Чернігівщини обробляти поле під селом Киїнка. Вибух був дуже сильним: від трактора залишився обвуглений металобрухт, а тіло Сергія відкинуло на 30 метрів. Трагедія сталася 23 травня 2022 року.

Тіло Сергія відкинуло на 30 метрів

«Власник фермерського господарства сказав, що розмінування було... Біля Киїнки точилися страшні бої, я нікого не звинувачую. Але там небезпечно. Знаю, що вже після Сергія на авто підірвалися ще люди, і міни протитанкові знаходили», – сказала дружина загиблого, Наталя.

Сергій Дольник народився у селі Гірманка Чернігівського району. Після школи відслужив строкову службу, а потім повернувся додому. Працював у колгоспі, а після його розпаду – на сільськогосподарському підприємстві. Одружився, став батьком трьох дітей.

Сергій обожнював свій трактор і роботу в полі. Займався також штучним осіменінням корів, за що його дуже цінували. Адже, як кажуть місцеві жителі, корови для селян – це годувальниці.

Сергій брав активну участь у житті громади, без нього не проходив жоден концерт.

«Він так співав... На сцені викладався на повну. Грав на гітарі, ударних, на гармошці. Усього навчився сам. Уже півтора роки минуло, а ніхто його в селі не забув», – сказала дружина.

Подруга родини, Оксана, пригадала, як Сергій завжди розповідав про початок дня на полі: «Він приходив на репетиції після роботи і ділився з нами, як зустрічав ранок, як виблискує трава, коли сонце сходить… Нам його дуже не вистачає. Це був справжній друг. Людина, світла душа».

Також Сергій займався спортом. До 45 років удома тренувався з гирями. Він був чи не у всьому самоуком, але за результатами – професіоналом.

У Сергія Дольника залишилися дружина, троє дітей і п’ятеро онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.