14-річного Дениса Ковальчука російські військові застрелили у селі Колонщина на Київщині. У нього були кульові поранення – зокрема в голову й плече. Разом із Денисом окупанти вбили також його сусіда Сергія Сверблянського.

Тіло Дениса знайшли 15 березня

Денис народився у Колонщині. Був хазяйновитим і працелюбним. Обожнював тварин. Самостійно біля хати організував господарство.

«Він господар був, кожен так скаже. Мав козу Дашу, порося, індиків, кроликів, курей. Дениска допомагав мені у всьому», – сказала мама Світлана.

«Ми як тільки-но переселилися до Колонщини, орієнтовно за три роки до вторгнення, то Денис почав приходити в гості. Сергій возив його на тракторі, хлопець нам допомагав», – розповіла сусідка родини Ковальчук, дружина Сергія Сверблянського, Лідія.

Російські військові окупували Колонщину 1 березня 2022 року. Багато жителів виїхали, а в пусті хати заселялися окупанти. Сергій ходив до будинку товариша, що під лісом. Той виїхав зі села, а йому залишив ключі. У домі друга були сонячні панелі. Там Сергій заряджав телефони й акумулятор до тракторця.

"Спершу чоловік їздив туди на велосипеді, а потім каже – таке відчуття, наче хтось дивиться на нього. Я просила не ходити, бо ж таке страшне робилося, стріляли… 10 березня він із Денисом пішли до того ж будинку і все", – сказала Лідія Сверблянська.

«Син багато часу проводив у сусідів Сверблянських. Його тато помер, і він Сергія як за батька вважав. Мріяв собі таке господарство завести, як у нього – бо той був фермером. Син мені на 8 березня купив велосипед, зумів заробити гроші. А через два дні прийшов Сергій, запитав, чи пущу я сина, щоби той йому допоміг. Денис пішов. Сергій обіцяв його привести. Було темно вже, обстріли, я поїхала на велосипеді шукати. Але ніхто дитини не бачив», – розповіла мама.

13 березня брат Дениса, 21-річний Михайло, пішов його шукати й зник. Згодом і Михайла знайшли убитим – він загинув унаслідок обстрілів.

Тіло Дениса знайшли 15 березня. Воно було неподалік будинку, куди хлопчик пішов разом із Сергієм Сверблянським.

У Дениса Ковальчука залишилися мама, старший брат з сімʼєю та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.