Олена Маковій загинула внаслідок ворожого удару по триповерховому будинку в центрі Новогродівки, що на Донеччині, 29 листопада 2023 року. Тієї ночі російська армія атакувала місто ракетою С-300. Жінка була вдома з чоловіком Ігорем та восьмирічною донькою Марією.

Тіла батьків ідентифікували через тиждень

Лише на пʼятий день пошукової операції, 4 грудня, слідчим вдалося провести опізнання доньки Олени. Тіла батьків ідентифікували через тиждень завдяки ДНК-тесту.

Олені Маковій було 33 роки. Вона працювала у відділенні банку. Вільний час проводила у колі рідних. Сімʼя мріяла про ще одну дитину, а також хотіла завести собаку.

«Вони кохали одне одного. Ігор був гарним чоловіком для Олени, а вона – чудовою, відповідальною, веселою», – сказала рідна сестра чоловіка Олени, Людмила Бугрова.

«Ігор, Олена, Машенька, маленька квіточка… Сімʼя, в якій планували, мріяли, сміялись, кохали. Сім'я, що полетіла у вічність 29 листопада 2023 року. Світла пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях та у фотографіях», – написала подруга родини Анна.

В Олени Маковій залишилися батьки, сестра та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.