Життя шестирічної Софії Голинської відібрав російський ракетний удар по Чернігову 19 серпня 2023 року. Обстріл почався близько полудня. Ракета російської армії влучила в Чернігівський обласний музично-драматичний театр, забравши сім життів, поранивши понад сотню людей.

Тепер ти янгол-охоронець для своїх батьків…

Софійка – єдина донечка в батьків. Її тато під час війни пішов на фронт боронити Україну.

Дівчинку пригадують кмітливою, доброзичливою. Вона любила обійматися та гарно малювала. У вересні 2023 року мала йти у перший клас.

19 серпня, в день трагедії, Софійка з мамою Ольгою приїхала до Чернігова з Києва. Знайомий родини, протоієрей Іван Шепіда, так розповів про події того дня: «В дорозі вона веселилась і вимагала від матусі, щоб та не сумувала, а усміхалась. Софійка везла подарунки, які хотіла якнайшвидше подарувати подружкам. І ось вони вже на місці. Вітаються, граються, веселяться. Софійка дарує подружкам браслетики, які чомусь падають і, коли подружки нахиляються, щоби їх підняти, а Софійка стоїть – саме в той момент ті, хто, «ні на кого не нападав», бʼють ракетою в центральну частину Чернігова. Тепер Софійка в школу не піде і більше не приїде до подружок, тепер її душа на небесах».

«Ти була дуже доброю, розумною, кмітливою дівчинкою, ти була прикрасою цього жорстокого світу. Тепер ти янгол-охоронець для своїх батьків… Спочивай на м’якеньких хмаринках, наша маленька Софійка», – написала близька подруга сімʼї Катерина Фарафонова.

У Софійки Голинської залишилися батьки, бабуся та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.