Життя 60-річної Тетяни Андросович відібрала російська армія 5 жовтня 2023 року у селі Гроза Харківської області. Ворог влучив у місцеве кафе, де на поминки за українським військовим Андрієм Козирем зібралося багато місцевих жителів. Цей обстріл убив десятки людей. Поряд із Тетяною загинув і її чоловік Микола.

Тато був скраю, його тіло вціліло, а маму впізнали по ДНК-тесту

«Тато був скраю, його тіло вціліло, а маму впізнали по ДНК-тесту», – розповіла Катерина Таранник, донька загиблих.

Андросовичі були кумами батьків дружини загиблого військовослужбовця Аліни Козир. Вони товаришували понад 40 років…

Тетяна Андросович народилася в селі Огурцівка Харківської області. За фахом була бухгалтеркою. Мала продуктовий магазин у Грозі. За рік до повномасштабної війни у Тетяни погіршився стан здоров'я і вона його продала. Через помилку в прізвищі у документах не змогла вийти на пенсію у 60 років. У листопаді 2023-го мав відбутися суд…

«Мама дуже любила куховарити, пекти. У нас на столі постійно були різні смаколики: пиріжки з яблуками, маком, булочки. Тато дуже цьому радів, любив пити молоко з її випічкою. Мама була дуже активною, душею компанії. Коли заходила в приміщення, відразу ставала центром подій, розмов. Притягувала і об'єднувала навколо себе людей. Мама була справедливою, доброю. Але у будь-якій суперечці завжди ставала на нашу сторону. Любила онуків, балувала їх», – розповіла донька.

Під час окупації Тетяна і Микола виїжджали з Грози – влітку 2022-го. Повернулися після звільнення Харківщини у вересні того ж року. За тиждень до трагедії подружжя навідувало доньку за кордоном. Подолали дві тисячі кілометрів, щоби побачити її та онучку.

Подружжя Андросовичів поховали у Грозі.

У Тетяни залишилися діти, онуки, дружина її брата, племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.