54-річна Лілія Клименко загинула 18 жовтня 2023 року від російської ракети у Запоріжжі. Проти ночі ворог обстріляв місто, завдавши шість ударів. Одна з ракет влучила у житловий будинок у середмісті, убивши п'ятьох людей. Там поряд із Лілією загинув її чоловік Олександр.

Там поряд із Лілією загинув її чоловік Олександр

Лілія Клименко близько 20 років була лікаркою-невропатологинею неврологічного відділення міської лікарні №9. Колеги і знайомі пригадують її доброю людиною і чудовою фахівчинею.

«У це неможливо повірити, ми шоковані… У нас ранок починався з усмішки, компліментів, обіймів і закінчувався побажаннями тихої і мирної ночі. Лілія Миколаївна – чемна, добра, світла, чуйна. Спілкувались, працювали разом. Зранку того дня вона не прийшла на роботу, телефон не відповідав, ми її чекали... А коли дізнались, в який будинок влучила ворожа ракета, почали шукати скрізь, увесь день сподівалися… Надвечір страшна звістка – загинули із чоловіком», – зазначила колега загиблої, Катерина Ковальова.

«Дуже гарна, світла людина. Чудова і доброзичлива лікарка, просто немає слів, аби передати весь розпач і гіркоту від цієї звістки. Лілія Миколаївна працювала у нашому відділенні, стаціонарі, військкоматі, й ніде щодо її роботи не було жодних нарікань», – додала Людмила Кошман, завідувачка відділення, де працювала Лілія.

У Лілії Клименко залишилось двоє синів та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.