Життя 72-річної Лариси Кравець обірвалося 17 березня 2022 року на Чернігівщині.

Там на лузі вона й померла

Село Новоселівка, де вона жила, опинилося на лінії зіткнення. Російські військові сильно обстрілювали його. До Чернігова звідти дістатися не було змоги. Тож Лариса з рідними вирішили йти з Новоселівки через луг у тоді окуповане село Вознесенське, де було тихіше.

Разом із Ларисою в дорогу вирушив її син Владислав – він віз тачкою свого сина, який має інвалідність. Також ішли сусіди.

У дорозі Ларису схопило серцем. Ліків не було. Луг прострілювався. Лариса попросила залишити її. Там на лузі вона й померла. Біля неї залишився собака.

Владислав, відвізши сина, з іншими чоловіками повернувся по маму. Поховали її у Вознесенську.

Через пів року, на день народження Лариси, помер її чоловік. Його поховали поряд із дружиною.

Лариса Кравець була родом із Чернігова. Після школи закінчила технікум. Працювала операторкою машинного набору у розрахунковому центрі, військовій прокуратурі й інших організаціях.

Чоловік Лариси був військовим, тому родина деякий час жила в Угорщині. Потім повернулися до Чернігова, а на початку 1990-х переїхали у Новоселівку – в будинок, де раніше мешкали батьки чоловіка.

Під час боїв на Чернігівщині у 2022 році будинок родини згорів, а разом із ним - фотографії, документи, речі...

«Мама була дуже доброю людиною. У селі вони з татом завели господарство, жили звичайним життям. Мама любила квіти, багато їх вирощувала», – сказав Владислав.

У Лариси Кравець залишилися син, донька й онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.