Історію передав Музею "Голоси Мирних" телеграм-канал "Твоя суперсила" Фонду Ріната Ахметова.

Ще зовсім недавно я посміхалася та насолоджувалася кожним днем свого життя. Але з початком війни все змінилося. Втрати, сльози, біль, страждання почали панувати у повсякденні. Ніби чорна хмара нависла над Україною, не даючи хорошим емоціям пробитися крізь.

З початку повномасштабного вторгнення я залишалася у себе на заході, нікуди не виїжджаючи. Тому що було важко розлучитися і залишити своїх батьків тут самих.

Після 24 лютого, напевно, як і всі діти України, я подорослішала. Стала більш відповідальною та серйозною. Я зрозуміла, що потрібно бути сильною, адже ніхто не знає, що може трапитися згодом. Я не зазнала ніяких серйозних втрат порівняно з іншими людьми. Але кожен раз дізнаючись про нові руйнування та смерті моє серце рветься на шматочки. Навіть зараз, пишучи це, я хочу плакати.

З гірким присмаком втрат, наше життя повернулося до норми. Хоча всі ми знаємо, що таких радісних днів, як до війни, вже не буде. Лише після нашої перемоги. І то пройдуть роки, щоб відновити Україну та все наше життя.

Не зважаючи на всю цю ситуацію, у мене є кілька приємних моментів, про які я часто згадую. Більшість з них пов'язані з літом, адже це саме та пора, коли всі діти вільні від школи й мають вдосталь вільного часу. Насамперед я зустріла багато цікавих людей, з якими я провела доволі веселі канікули. Також за цей рік мій клас став дружнішим і зараз ми маємо багато смішних та потішних моментів. Ми часто вибираємося на природу, плетемо сітки та проводимо класний час разом. А ще, попри війну і дякуючи нашим захисникам, я маю теплі спогади про Новий Рік, Дні Народження та інші свята.

Повернутися до мого звичного життя та віднайти натхнення мені допоміг телеграм-канал “Твоя суперсила”. Завдяки йому я почала поступово змінювати своє життя, вносити деякі корективи та запроваджувати нові звички. Він дав мені стимул не марнувати свій час у соцмережах, а старанно працювати над собою, щоб досягти висот. А найголовніше - завдяки підтримці та мотивації каналу “Твоя суперсила” я переборола свою лінь і почала вчити англійську мову. І вже всього за 1 рік я підняла свій рівень з А1 до В1/В2.Тому я дуже рада, що знайшла цей канал і тепер я маю свій орієнтир на шляху до мрій.

Гузюк Мар’яна, 14 років