4 липня 2022 року російські військові обстріляли село Павлівку на Миколаївщині. Від вибуху снаряду загинула Марія Безкоровайна 1944 року народження, а поряд із нею – сусідка Любов Парійчук.

Так вони і померли вдвох…

Марія Безкоровайна була родом із західних областей України. Зростала у дитячому будинку. У 1960-х разом із чоловіком Іваном переїхала до Павлівки на Миколаївщину. Там багато років працювала на фермерському господарстві – доглядала за худобою. Дуже любила тварин – піклувалася про безпритульних собак та котів, забирала їх до себе.

Марія виховала трьох дітей – синів Миколу й Сергія та дочку Іванну, мала онуків. Втім Микола помер ще за життя матері, дочка переїхала за кордон. Син Сергій помер через чотири місяці після її загибелі.

Коли 4 липня 2022 року почався ворожий обстріл Павлівки, Марія Безкоровайна розмовляла з сусідкою Любовʼю біля її двору. Вони побігли на подвірʼя Любові – саме туди й поцілив російський снаряд…

«Марія Іванівна була дуже хорошою людиною. Виросла в дитячому будинку, розповідала, як набідувалася. Тому й ділилася навіть останнім. Дуже часто до нас приходила – то на вечерю, то на Різдво чи Великдень. Вона мою маму дуже любила. Так вони і померли вдвох…», – розповіла сусідка Тетяна Парійчук.

Історія з instagram каналу Victims of russia.