Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Григорівна Панченко

«Так трясло, що ми сходами просто котилися»

переглядів: 584

Під час обстрілів Мар'їнки у 2015 році Надія Григорівна залишилася без даху над головою. З того часу сім'я не може відбудувати зруйновану квартиру й буквально по цеглинах відновлює колишній добробут. Одне з найсильніших її бажань – повернутися до рідного дому й частіше бачитися з онуками, що підростають.

У нас обстріли розпочалися 12 липня 2014 року. Ми з чоловіком у цей час були вдома. Добре так труснуло в той момент, але нас не зачепило.

А у 2015 році наша квартира постраждала. Два снаряди до нас влучили і повністю перегородки впали, нічого немає. А ми лише ремонт зробили, думали, ну все, на старість будемо в комфорті. І в сина те саме. Він у приватному будинку жив, будувався. Від обстрілів паркан упав, будинок побило, дах розбило і гараж. До нього в будинок два снаряди прилетіло, один вибухнув, а другий – ні. Так за три дні приїхали, знешкодили.

Так трясло, що ми сходами просто котилися

Ми під час обстрілу одразу з квартири до підвалу побігли. Так трясло, що ми сходами просто котилися.

Повністю поки що нічого не відновили. 2016 року затіяли ремонт, перегородки поставили, але всередині нічого немає, все перебито.

Поки ж мрію додому повернутись, онучок бачити, у нас їх двоє. Ну, і здоров'я хочеться, бо на тлі стресів у мене почалися проблеми з хребтом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій