Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Никифоров

"Та війна все обірвала й перевернула"

переглядів: 224

Буча. 4 березня 2022 року. Житловий комплекс «Континент». Олексій Никифоров загинув там у своїй квартирі – внаслідок прямого влучання ворожого снаряда, який пройшов через нього. Поруч був кіт Олексія Маркос – він задихнувся від диму.

Та війна все обірвала й перевернула

Олексій був ІТ-спеціалістом і працював до останніх хвилин життя, наскільки це було можливо.

«Впродовж усього часу він залишався в мережі і працював, а о 14.00 його вже не було в мережі. Один кросівок взув, а другий – не встиг. Вмить обірвалися мрії, бажання, надії та сподівання. В Альоші та його коханої дружини Лєни було багато цікавих ідей і планів на їхнє щасливе подружнє життя. Та війна все обірвала й перевернула. 4 березня йому було 32 роки і 32 дні», – сказала тітка загиблого Тетяна Федоренко.

Олексій з дитинства був допитливим, кмітливим, добрим. Він був світлим і харизматичним, розумним та цілеспрямованим. Пізнавав світ з цікавістю, на все мав свою власну думку.

«З ним завжди було цікаво спілкуватися – і в його дитячі роки, і коли він став дорослим. Мав чудове почуття гумору, його жарти завжди були влучними», – розповіла Тетяна.

Олексій народився в сім'ї медиків у Бучі. Любив своїх батьків і своє рідне місто. Тут навчався в школі – в одному класі зі своєю майбутньою коханою дружиною. Потім закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю інформаційні технології. Любив свою роботу і в свої 32 роки цілеспрямовано рухався вперед та мав чималі досягнення в праці. Запорукою його успіху були наполегливість, бажання більше знати і розуміння того, як застосовувати ці знання у своїй діяльності.

«А ще Альоша любив музику, гарно танцював. Любив подорожувати, любив природу, тварин, зокрема, котів – здається, він знав про них майже все. І, взагалі, любив життя в усіх його цікавих проявах. Дуже важко писати в минулому часі та усвідомлювати, що ворог обірвав світле, яскраве життя нашого Альоші. Для батьків, дружини, бабусі, рідних, друзів його загибель – непоправна втрата. Вічна і добра пам'ять нашому Альоші», – сказала Тетяна Федоренко.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій