Життя 84-річної Валентини Мовсесян забрав авіаналіт російської армії. Поряд із будинком, де переховувалася жінка, вибухнула бомба. Це сталося 27 березня 2022 року.

Син, як зміг, поховав маму на подвір'ї будинку

Валентина народилася в Чечні. Сім'я переїхала до Маріуполя у 1962 році. Валентина працювала вчителькою початкових класів. Після народження сина, у 1975 році, влаштувалася на Азовсталь електромонтеркою, звідти й пішла на пенсію. Рідні пригадують, що вона дуже любила дітей та онуків, захоплювалася в'язанням, вишиванням картин, а ще – грою у волейбол. Дбала про хатнє господарство, сад і город.

З 24 лютого 2022 року, коли почалася повномасштабна російсько-українська війна, Валентина жила у доньки Наталії на Лівобережжі. 2 березня переїхала до сина Едуарда в Центральний район. В середині березня будинок, де була квартира, згорів під час обстрілу. Сім’я сховалася у підвалі будинку на вулиці Купріна, 25.

«26 березня мама попросила у сина хліба, бо вони давно не їли. Він пішов знайти якісь харчі, потрапив під обстріл, його поранило в голову. Після отримання у лікарні першої допомоги, повернувся до підвалу, сказав, що приніс хліб, і в цей момент поряд із будинком розірвалася авіабомба. Мама загинула», – розповіла донька Наталія Гуц.

Син, як зміг, поховав маму на подвір'ї будинку. Згодом окупанти її перепоховали, проте де – невідомо.

У загиблої залишилися син, дві доньки і четверо онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.