Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Кравчук

«Син в'янув на очах і не реагував на людей навколо»

переглядів: 1113

Ще не народившись, Данило ночував у підвалі зі мною. Я там ховалася від обстрілів на останніх місяцях вагітності.

У результаті відбулися передчасні пологи. Сина відразу помістили в реанімацію. Спочатку лікарі вважали, що в легенях застоялася рідина, потім визначили ваду серця. Лікарі сказали, що оперувати тут нікому, треба кудись виїжджати.

Син в'янув на очах, не реагував на людей навколо, голова деформувалася. Гроші на поїздку до Харкова збирали пів року всім миром. Ми найняли швидку, яка довезла нас до Слов'янська, а там зустріли харківські лікарі. І тільки в Харкові встановили точний діагноз – гідроцефалія.

Було дуже страшно. Рідиною був заповнений весь мозок. Єдиний вихід для тих, хто страждає на таку хворобу, встановити шунт, який відкачує рідину з голови. Імплант коштує десятки тисяч гривень. Такої суми в нас не було. Звернулися до Фонду Ріната Ахметова – і нам допомогли.

Але ж медики в Макіївці пророкували нам відсталість у розвитку та запевняли, що дитина навряд чи зможе говорити. Але після операції його стан покращився. Він почав ворушитися, агукати, заговорив, коли йому двох років не було. Зараз син розвивається, як усі його однолітки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій