Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Михайлівна Шишова

«Своє місто ніколи не зрадимо, адже місто з ім'ям Щастя – одне»

переглядів: 865

Я вчитель за професією, працювала з дітьми 44 роки, а на пенсію пішла в 64 роки, у 2012 році. Мій чоловік, Шишов Микола Михайлович, енергетик. 40 років пропрацював на Луганській ТЕС начальником зміни в котлотурбінному цеху. На пенсії з 1996 року. Є дочка, зять, онуки. Живуть у Харцизьку Донецької обл.

Життя до війни – це світлі надії, віра в майбутнє, зустрічі з друзями та родичами, відпочинок на озері Чисте, походи в ліс по гриби.

Думали, що так буде завжди. Ми любили й любимо своє місто, ми його частка і ніколи не зрадимо, адже місто з ім'ям Щастя – одне.

14 червня 2014 року в наше життя увірвалася війна. Ми з жахом вслухалися в залпи «Градів» і бозна ще якихось гармат. З жахом дивилися, як загорівся ліс недалеко від нашого будинку. Як сипалися шибки у квартирі. Дивувалися, як це могло статися. Чому нашою дорогою йшли колони танків і бронетранспортерів.

Приклеїли нам клеймо «сепаратисти». Ми до цього і слова такого не знали. Ми віримо, що живемо в Україні, ми – українці й нікуди не хотіли йти. А тепер хто ми?

Щоб побачитися з дітьми, нам треба перетинати два кордони. Якщо щось трапиться – вони навіть не зможуть приїхати. Ось так змінилося наше життя.

Люди похилого віку нікому, крім Гуманітарного фонду «Допоможемо», не потрібні. Дякуємо за підтримку! Я хвора на поліартрит, ходити важко, то мені з Гуманітарного фонду допомогли і матеріально, і навіть дали милиці.

Про що мріємо? Та, звичайно ж, про мир насамперед. Щоб повернулися у своє місто щастянці, щоб працювала наша ТЕС, щоб країна, нарешті, стала такою, щоб ми пишалися нею!

Ще втомилася всього боятися. Мрію про спокійне мирне життя.

Я за характером оптиміст і вірю в перспективи. Ось зараз працюю у складі творчої групи над книгою про історію школи №56, де будуть творчі роботи жителів міста. Мрію про прекрасне, адже, як писав Достоєвський, «краса врятує світ».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2014 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій