57-річна Світлана Четвертакова загинула в Маріуполі 29 березня 2022 року. Поряд загинули онука Мирослава Литвиненко, родички Ірина Тимощенко та Катерина Четвертакова. Снаряд потрапив у будинок, де вони перебували.

Своїми руками поклала в цю яму довгоочікувану дитину разом з мамою

Світлана з донькою Катериною Литвиненко, маленькою онукою та ще двома родичками кілька тижнів переховувалися в приватному будинку в Приморському районі. 29 березня вони планували покидати місто. Катерина вийшла на вулицю оцінити ситуацію навколо. Її родичі зі зібраними речами чекали біля виходу з будинку – там і прилетів снаряд.

«Вибуховою хвилею мене тільки контузило, а ось моєї родини не стало. Поховати рідних вдалося тільки наступного ранку, під обстрілами. Ніколи не думала, що буду всю ніч молитися, аби їхні тіла не згоріли; що буду копати могилу для своєї матусі та донечки. Але копала. І своїми руками поклала в цю яму довгоочікувану дитину разом з мамою», – розповіла Катерина.

Світлана Четвертакова народилася в Маріуполі. Майже 35 років працювала в протитуберкульозному диспансері. Останні 20 років була дезінфекторкою.

«Мама була найріднішою людиною, моєю найкращою подругою. Завжди приходила на допомогу, була моєю опорою. Мій чоловік казав, що його теща найкраща у світі. А коли народилася Мірочка, вона стала найкращою бабусею. Мені не вистачить цілого життя, щоб описати, яка це була людина – дбайлива, співчутлива, найкраща матуся в цілому світі!», – розповіла Катерина.

Світлану із онукою Мирославою перепоховали на Старокримському кладовищі.

У неї залишилися донька Катерина та чоловік Володимир.

Історія з instagram каналу Victims of russia.