Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Меженська

«На власні очі я бачила, як людей розриває на шматки»

переглядів: 514

Лариса Меженська неодноразово потрапляла під обстріли, ховалася в підвалі від бомбардувань, була контужена, голодувала. На її очах загинула людина, і вона хоче забути назавжди.

Я згадала перший день війни. Коли я працювала в Луганську на заводі і нас бомбардували, мене контузило, це пам'ятаю. Це був початок червня 2014 року.

Під бомбардуваннями ми постійно сиділи у підвалі. Підвал насипний, тож у підвалі теж було страшно. Не дай Боже, будь-якої миті могло все на нас звалитися. У хаті трішки дах побило, у душі уламок стирчить досі.

Я хотіла б забути епізод, коли я пішла на рибалку, так як їсти не було чого. У нас тут ставки поряд, і нам дозволили рибу виловити. Ми ловили на вудки та потрапили під мінометний обстріл.

На власні очі я бачила, як людей розриває на шматки. Зі мною пішов чоловік, якому в стегно уламок потрапив. Він залишив там батька, а потім забрали батька мертвим, на шматки порваним.

Буквально за п'ять хвилин після того, як відійшла, почався обстріл, і я бачила, як людей жбурляло на всі боки.

Ще запам'ятала, як сиділа на переході із Луганська. Я тоді йшла з роботи, і кулі свистіли над головою. Не знаю, з якого боку, але свистіли конкретно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вільхове 2014 2015 2016 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни їжа Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій