74-річний Олексій Вадатурський загинув 31 липня вночі у Миколаєві. Його дім зруйновано внаслідок обстрілів ворога. Загинула також дружина Раїса.

Олексій Вадатурський був агропідприємцем, власником найбільшої в Україні зерноторгової компанії «Нібулон», що має свій флот і суднобудівний завод. Бізнесмен перебував під російськими санкціями.

Світла пам'ять тобі, Вчителю

«Говорив з ним тільки п'ять днів тому по телефону. Він дуже хотів, щоб відкрили порти Миколаєва… Усі дні війни жив у Миколаєві, кожен день ходив на роботу. Світла пам'ять тобі, Вчителю», – написав директор лізингової компанії та товариш Вадатурського Андрій Павлушин.

Підприємець Денис Дмитренко пригадує виступ Олексія Вадатурського на одному з бізнес-форумів:

«Я настільки був вражений ним... Проста людина, яка зачарована своєю справою, і яка мала такі амбітні та корисні плани... Він зробив дуже багато для Миколаївщини та України вцілому. Був скромним і працьовитим. Їздив на "Шкоді", а на суднах, які будував, ставив двигуни "Роллс Ройс"...»

У 2007-му Олексія Вадатурського відзначили званням Героя України з врученням ордена Держави за визначний особистий внесок у зміцнення потенціалу агропромислового комплексу.

Олексій Вадатурський відомий також як благодійник. Надавав допомогу школам, медичним закладам, фінансував ремонти доріг. У 2020-2021 роках скерував 100 мільйонів гривень на боротьбу з пандемією коронавірусу. Допомагав також ЗСУ. Ще у 2014-му за підсумками Миколаївського міського конкурсу «Людина року» отримав звання «Городянин року» в спеціальній номінації «Допомога українській армії». Після 24 лютого також допомагав наближати перемогу України у війні.

Олексія Вадатурського також пам'ятають, як людину, яка ніколи не опускала рук. «І коли життя диктувало нові виклики – ми їх завжди приймали, бо для нас не було нічого неможливого, такого, чого не можна досягти. Нам все одно, з якими викликами в майбутньому стикатися – впораємось із усім», – писав він.

У бізнесмена залишились син, невістка та троє внуків

Історія з instagram каналу Victims of russia.