3 травня 2023 року російська армія завдала ударів по Херсонщині. Загинуло 23 людини, 46 отримали поранення. Серед жертв ворожого обстрілу – 53-річна Олена Кирпиченко, вчителька місцевої початкової школи №7. Поряд із Оленою загинула її мама.

Світла людина пішла від нас…

Олена народилася в Херсоні. Закінчила Бериславське педагогічне училище, вищу освіту здобула в Херсонському державному університеті. Вона присвятила навчанню дітей понад 25 років. Олену любили учні та поважали колеги. Педагогиня дбала про підвищення своєї кваліфікації, мала звання «старший вчитель» і «флагман освіти Херсонщини».

«Добра, чуйна, позитивна, оптимістична. Вона навчала дітей дружити, радіти успіхам інших, розкривала їхні таланти, давала ґрунтовні знання. Дуже рано приходила до школи і пізно йшла – щоб усе підготувати, щоби кожен урок був цікавим. Олена постійно розвивалася, дізнавалася нове й корисне, чим щиро ділилася з дітьми та колегами. Світла людина пішла від нас…», – сказала директорка Херсонської початкової школи №7 Інна Поперечнюк.

«Вона опікувалася кожною дитиною, хвилювалася – як за рідних. Тисячі радісних моментів пережив наш клас із нею пліч-о-пліч! Навіть перебуваючи в окупації, вона знаходила час написати, подзвонити, спитати, як у нас справи. Завдяки їй всі діти нашого класу обожнювали школу, кожного дня йшли на навчання з усмішкою! А коли бачили Олену Євгенівну – бігли її обіймати так, що ледь не збивали з ніг», – додала Юлія Аксенова, чиї діти навчалися у класі Олени Кирпиченко.

У загиблої освітянки залишилися донька, сестра та брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.