Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діна Вікторівна Храполович

«Страшно дивитись, як уночі снаряди летять із вогнем»

переглядів: 529

На початку війни Діна Вікторівна з чоловіком евакуювалися, бо не могли зазнати обстрілів. Але від пережитого стресу чоловіка все одно наздогнав інсульт та інфаркт.

Спочатку я почула, як ляснуло. Це снаряд потрапив у гаражі, потім шибки полетіли – це нам розбило вікна в кухні та в залі. Я бачила, як уночі снаряди літають, їх видно, вони літають із вогнем. Страшно було, аж моторошно. Коли йшли танки та літаки летіли, звук був такий страшний, неможливо винести! Люди у підвалах ховалися, а ми з чоловіком удома були.

Нас вивозили з Миронівки, і ми з чоловіком останнім автобусом виїхали до Сум. Але це не допомогло, чоловік сильно захворів, тиск піднявся, йому було дуже погано. Як тільки трохи краще стало, ми повернулися, бо він сказав: «Благаю, привези мене додому, я краще вдома помру». А потім інфаркт, інсульт у результаті помер. Отак вплинула війна на мого чоловіка.

Ми тут всі про мир мріємо, щоб не стріляли, щоб відкрили кордони, і ми могли вільно зустрічатись із родичами.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миронівський 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій