Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Михайлівна

«Страшно було, коли з літака бомби скидали»

переглядів: 234

У Валентини Михайлівни неходячий син, тому вони не могли виїхати з Охтирки. Їх сильно бомбили, але це було не так страшно, як окупація

Мені 76 років, я пенсіонерка. Чоловік помер, живу в Охтирці з двома синами. У молодшого – інвалідність першої групи: він неходячий. Тому ми й не виїжджали нікуди, коли нас дуже бомбили. Так і сиділи, поки наші хлопці нас не звільнили.

24 лютого о сьомій ранку я включила телевізор і почула про повномасштабне вторгнення. А у нас вже гепало, в місто заїхав танк, і три БТРи, розгатили декілька приватних будинків. Тоді наші хлопці тут їх і підбили.

Страшно було, коли з літака бомби скидали. Розбили і залізничний вокзал, і ТЕС. 

Дуже було тяжко морально, особливо від того, що поруч Тростянець вже окупований. Ми знали, що рашисти там творили, і дуже лякало, щоб вони не зайшли до нас. 

Ми живемо у приватному будинку, їжа в нас була. З ліками було важко, але потроху якось діставали. Мер турбувався, щоб були ліки, нам допомагали. Ми отримали і від Фонда Ріната Ахметова допомогу. Дякуємо усім.

Ми думаємо, що війна закінчиться весною. Можливо, у квітні. Найбільше мріємо про мир: тільки щоб був мир у нас в країні і на всій землі. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій