Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Миколаївна Куксенко

«Страх після обстрілу мікрорайону Східний досі з нами»

переглядів: 516

Я народилася і виросла в Донецьку. Жила там до 2013 року, а потім за розподілом від інституту потрапила на практику в Маріуполь. Місто мені сподобалося, тому вирішила залишитися тут на постійну роботу. На комбінаті познайомилася з майбутнім чоловіком, зараз виховуємо синочка.

Страх після обстрілу мікрорайону Східний досі з нами

Зовсім скоро на власному досвіді ми дізналися, що означає війна. Здавалося, що тільки вчора все було спокійно, але тепер ми розділені невидимою стіною.

Дуже добре пам'ятаю момент, коли стало зрозуміло, що війна – це не перебільшення, а реальність. У 2014 році захворіла моя мама, ситуацію дуже ускладнювали напружені поїздки додому. Ми відчували величезний стрес, коли всіх пасажирів автобуса під час перетину блокпостів виводили на огляд. І було не зрозуміло, чим він може закінчитися.

Що стосується гуманітарної допомоги, ми її не отримували, але від жителів окупованих територій я неодноразово чула, яку величезну допомогу їм надавав Фонд Ріната Ахметова.

Батьки досі проживають у Донецьку. Для них переїзд неможливий, що б не сталося.

Хоча і тут, в Маріуполі, від війни сховатися не вдалося, ми пережили обстріл мікрорайону Східний. Ми спали, нас розбудив сильний гуркіт і розриви снарядів. Люди не розуміли, куди бігти і куди ховатися. Я ледь добігла до батьків чоловіка, і між першою і другою хвилею ударів встигли виїхати в центр міста.

Страх після обстрілу мікрорайону Східний досі з нами

Повернутися додому нам не вдавалося протягом цілого місяця! Цей страх паралізує досі. Тому навіть зараз відчувати себе в безпеці важко. Світ так і не настав, в будь-який момент може статися що завгодно. Сьогодні я мрію тільки про те, щоб настав мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2021 Текст Історії мирних жінки молодь діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій