Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Яковлева

«Страх, паніка, жах в очах своїх дітей»

переглядів: 1063

Хотілося б поділитися маленькою розповіддю про життя моєї сім'ї, про труднощі, з якими ми зіткнулися за час війни на Донбасі, і висловити подяку Рінату Ахметову та його Фонду, який досі підтримує нас у скрутну хвилину.

Я уродженка й мешканка міста Горлівки майже 30 років – так само, як мій чоловік, син, дочка. Звати мене Софія. Мій чоловік Георгій, інвалід ІІІ групи. Так склалося, що моя молодша донечка також зіткнулася з проблемою на ім'я астма.

До всіх бойових дій донечка часто хворіла на бронхіти, але ми справлялися і були впевнені, що переростемо, і астма нас не торкнеться.

Але все, що відбувалося, ускладнило ситуацію, і 2015 року нам оголосили діагноз.

Важко, коли ти в іншому місті, у твоєї дитини напад, а лікар, який знає все про твою дитину, далеко. Коли на твоїх руках дитина дворічна задихається! Ліки дуже дорогі, та ще не скрізь їх знайдеш, треба на замовлення.

З кожним днем прокидаючись, всі в родині мають надію, що ось, скоро все закінчиться, і ми знову будемо жити мирно, радіти дитячому сміху й такій приємній тиші!

Що не буде більше страхів і повернеться та стабільність, з якою ми всі ці роки жили й будували своє майбутнє.

За весь час боїв ми пережили не один обстріл. Коли вони починалися, було дуже важко. Ніхто не знав, чи доживе до ранку. Це була свого роду лотерея. Снаряд міг упасти в будь-якому місці, у будь-якій без винятку точці міста: на дитячий садок, школу, житловий будинок. Страх, паніку, жах в очах своїх дітей я бачила щоразу під час обстрілу.

Після кожного такого обстрілу стрес, пережитий моєю дочкою, викликав напад астми. Якщо ми залишалися без електроенергії, я не могла надати донечці допомогу, яку вона отримувала через небулайзер. Ситуація доводила до госпіталізації.

Пам'ятаю, як зараз, коли зателефонувала подруга та сказала, що Фонд Ріната Ахметова допомагає медикаментами для дітей, які хворіють на астму. Зателефонували на гарячу лінію – мене вислухали й записали на допомогу. І щоразу виділяють лікарські препарати на три місяці. Уже півтора року моїй донечці Мілані допомагають препаратами, що в наш час і в нашому становищі важливо.

З великою вдячністю за допомогу та роботу Фонду Ріната Ахметова від сім'ї Яковлевих.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій