Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Григорович Задорожний

«Стояли і дивилися, як тут снаряди рвалися»

переглядів: 510

Олександр Задорожний живе в Петропавлівці один. Війна розлучила його з сином і онуками, які залишилися на окупованій території, а три роки тому чоловік поховав дружину. Він не відчуває себе в безпеці, адже в околицях постійно чуються вибухи, від яких дзвенять шибки у вікнах.

Раніше життя було просто казка. Онуки приїжджали до мене, і я до них їздив. Зараз кажу і сам не вірю, як ніби і не було всього цього... З початку війни я їх не бачив. Син, онуки і правнуки залишилися в Луганську. А три роки тому і дружини не стало, вона пройшла Чорнобиль і в останні роки сильно хворіла. Зараз я живу один.

Коли у нас обстріли були, я занурив все на машину, і ми з дружиною поїхали в Михайлівку. Там стояли і дивилися, як тут снаряди рвалися. Коли обстріл закінчився - додому повернулися, а тут снаряд впав на нашій вулиці, вбило чоловіка і жінок поранило. У мене досі в очах це все стоїть, і аж трусить.

І зараз неспокійно. Через нас стріляють і по Щастю б'ють, а ми ж не знаємо, куди летить, але чутно здорово, аж скла дзвенять.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій