Марта Сирко – фотограф зі Львова. Більше 10 років робить Fine art фото. Ще до початку повномасштабної війни створювала соціальні проєкти – фотографувала дітей із синдромом Дауна, працювала у стилі ню з людьми похилого віку. Це її творчість про інклюзивність та емпатію.

Від початку повномасштабного вторгнення тисячі людей в Україні були скалічені – втрачені кінцівки, опіки, шрами… Всі ці люди – як цивільні, так і військові – потребують підтримки та сприйняття суспільством. Аби показати красу цих виживших чоловіків та жінок Марта Сірко працює над своїм «скульптурним» проєктом – де герої фото схожі на античні статуї.

Тоді ж фотографині запропонували співпрацю засновники проєкту реабілітації людей із опіками «Неопалимі» керівник ГО «Український Волонтерський Центр» Максим Туркевич та його батько, дерматовенеролог Олександр Туркевич. Марта приєдналась і до цієї ініціативи.

Першим героєм одразу двох фотопроєктів став військовий Ілля Пилипенко. Чоловік отримав численні травми та опіки. Знімки Іллі облетіли мережу і викликали бурхливу дискусію. А декого - надихнули, і люди самі стали звертатися до фотографа, щоб взяти участь у фотосесії.