«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Юлія Ванькевич

Директор Пашківсьго закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Вишенька» Макарівської селищної ради Бучанського району Київської області

Спільні переживання за долю України згуртували педагогів, вихованців та їх батьків

"24 лютого ми прокинулися під звуки вибухів, від дзвінків знайомих. Дивилися з розпачем в очі своїм близьким, а розум відмовлявся сприймати реальність.

Життя в садку зупинилося…. В кімнатах замовк дитячий сміх, пустощі, не звучала музика. На деяких вікнах залишилися зимові візерунки. Їх не встигли замінити весняними. Ми так багато ще не встигли….

Уже в перші дні війни в селі гучно було чути вибухи, які майже не стихали. Село опустіло, сім’ї з дітками виїхали у безпечні регіони. Спілкування з нашими вихованцями та їх батьками було можливим лише за наявності мобільного зв’язку. Ми намагалися надавати допомогу, підтримку нашим діткам, використовуючи різні месенджери. На жаль, лише в режимі онлайн могли бачити і чути наших дошкільнят…

На разі всі наші дітки вже вдома. І хоч садок ще не працює, діти приходять подивитися чи ростуть їхні квіти, чи вціліли їх іграшки, просто обійняти своїх вихователів, приносять малюнки про війну, в яких зображують свої почуття та емоції.

Прощаючись із садочком, дванадцять випускників пов’язали на кущ калини жовті і сині стрічки в пам’ять про загиблих дітей у страшній і несправедливій війні.

Спільні переживання за долю України згуртували педагогів, вихованців та їх батьків. У наших планах на майбутнє відновлення роботи садка, створення ще кращого освітнього середовища для нашої малечі, осучаснення ігрових майданчиків. І педагоги, і батьки продовжують активно допомагати жителям громади відновлювати мирне спокійне життя, з вірою у Перемогу!"