2 березня 2022 року російські військові застрелили Юрія Кравченю на подвірʼї власного дому у селі Андріївка на Київщині.

Спершу тіло Юрія Кравчені прикопали біля дому

Юрієві було 46 років. Він родом із Рівненської області. Ще у дитинстві з сімʼєю переїхав на Київщину. Там закінчив середню школу. Згодом навчався у коледжі інформаційних технологій і землевпорядкування Національного авіаційного університету. Здобув фах геодезиста. Працював в Українській геодезичній компанії. Цікавився електронною комерцією, а останнім часом любив працювати на землі – садив ягоди, шукав нові сорти.

Юрій із дружиною придбали квартиру у Бучі, а в Андріївці мали дачу, де чоловік і займався городництвом. Також у селі жили батьки чоловіка.

Упродовж двох-трьох останніх років родина Юрія мешкала переважно в Андріївці – там їм дуже подобалося. У селі сімʼю і застало повномасштабне російське вторгнення. Напередодні він повернувся із Сумщини, де був у відрядженні. 2 березня 2022 року до його дачного будинку прийшли окупанти – підозрювали Юрія у здачі місць дислокації російських військ. Чоловіка витягли надвір, а потім убили.

«Спокійний, добрий і водночас - хоробрий. Він був активним і відчайдушним», – сказав про Юрія рідний брат Андрій.

Спершу тіло Юрія Кравчені прикопали біля дому, а згодом перепоховали на кладовищі в Андріївці.

У нього залишилися батьки, дружина, двоє дітей та брати.

Історія з instagram каналу Victims of russia.