Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Суслова

«Рятую покинутих кішок і собак. З ними й Новий рік зустрічала»

переглядів: 847

З нашого селища виїхала молодь, діти. Їм же до школи треба, десь учитися треба. А переважно тут живуть тільки старі люди, ось такі, як я – від 76 до 88 років. Усі літні.

У нас немає магазинів.  До найближчої лікарні понад 30 км. Кожен другий будинок у Водяному зруйновано. Я два відра осколків із двору зібрала. Усе було побите осколками. Наш будинок потрапив під обстріл «Градів». Снаряди пробили стіни, але дивом не розірвалися. Військові приїхали й витягли. А взагалі на нашій вулиці тоді шість штук попадало, але жоден із них не розірвався

Здоров'я за ці роки похитнулося. Я на 10 кілограмів схудла відразу. У мене почали випадати зуби. Я до війни читала газету без окулярів, але тепер втратила зір.

Через війну в нашому селищі залишилося багато хатніх тварин. Люди повиїжджали, а їх залишили. Я ось намагаюся їх врятувати, кішок і собак. Деяких підібрала з вулиці, деякі свої. Мені їх шкода. Мишей ловлять, добре ловлять мишей. З ними й Новий рік зустрічала.

Ось у мене росте на вулиці ялинка, у мене навіть є маленькі лампочки, я до війни вішала ці лампочки. Прикрашали, всі говорили: «Ой, як гарно!». А зараз немає у мене бажання.

Тільки щоб війна скінчилася – ось і вся мрія.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Водяне 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій