Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ігор Деркач

«Снаряди влучили в сусідні будинки, і тільки наш уцілів»

переглядів: 757

Ми з лікарями Антоном Лоскутовим й Олесею Сумцовою з Донецького обласного клінічного територіального медичного об’єднання (ДОКТМО), відомого як «лікарня Калініна», – знайшли роботу й переїхали в курортне місто Трускавець.

Знайти нове місце нам було досить складно не тільки тому, що багато людей працює в цьому напрямку, а й тому, що немає відповідного оснащення в лікарнях. Те обладнання, яке було в Донецьку, було найкращим у нашій країні. І тому міст, де є щось подібне, де нам можна було б застосувати свої навички й досвід, дуже мало.

Спочатку з боку пацієнтів до нас була якась настороженість, адже ми «донецькі». Звичайно, якщо ти займаєшся лікуванням людей, то бажано говорити їхньою мовою. Але для мене це ніколи не було проблемою. У мене тато родом із Черкаської області, мама – з Вінниччини. Я все літо в дитинстві проводив у селах і знав українську мову.

Свою сім’ю я вивіз з Донецька на початку літа 2014 року. Я дивився на все об’єктивно й уявляв, що там буде, тому нічого доброго не чекав. Знав, що буде тільки гірше. І, звичайно, думав про подальшу роботу... Взагалі, ми хотіли жити на контрольованій Україною території, це було основне, що нами рухало.

Але сам покинути рідне місто я зважився тільки в кінці жовтня 2014 року. Справа в тому, що мій будинок знаходиться недалеко від Північного автовокзалу. Стріляли по аеропорту із цієї частини. І прильоти були також у 70 метрах від мого будинку. Снаряди влучили в сусідні будинки, і тільки наш уцілів.

У лікарні атмосфера була робоча, ми оперували. Звичайно, напружувало те, що у відділенні та в передопераційній стоять люди з автоматами. Поранених було багато.

Незважаючи на те, що я перевіз до Трускавця всю сім’ю, включно з батьками, які жили в Горлівці, зв’язок із Донецьком ми не втрачаємо. Мені постійно телефонують співробітники, запитують, просять професійної поради, я їх консультую. Ви знаєте, я насправді людина релігійна. І якщо мені зараз це Бог дав, то я це повинен пройти.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2016 Текст Історії мирних чоловіки 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення робота внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій