Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микита Мазур

«Снаряд влучив у тролейбус, у якому було багато людей»

переглядів: 1264

2014 року почалася війна. Ми жили ближче до центру Донецька, тому снаряди до нас не прилітали. Але жахливі звуки вибухів однаково долинали, тому ми боялися й ховалися в коридор – там не було вікон. Спали ми головою ближче до вікна, щоб, якщо раптом прилетить снаряд, осколки подряпали тільки ноги.

Через тиждень ми поїхали на Азовське море, але мої мама, тато і прабабуся залишилися в Донецьку.

Потім, коли ми вже повернулися, порівняно близько до нас розірвалися два снаряди. Ми живемо біля ДК імені XXI з'їзду (Ленінський р-н). Перший снаряд влучив прямо в тролейбус, у якому було багато людей. Тепер у тому місці поставили невеличкий пам'ятник з написом «Сумуємо».

У той час, як у тролейбусі гинули люди, ми спокійно вчилися в школі й не почули вибухи! Я не знаю, чому, але це так (може, була перерва).

Другий снаряд прилетів на вулицю Малахова. На той час уже з'явилися блокпости, і щоб проїхати на море або до прабабусі (вона живе в Новогродівці Донецької області), потрібно виїжджати о шостій годині ранку, щоб потрапити в точку призначення ближче до вечора. Тепер з'явилися пільгові черги, і завдяки моїй сестрі ми проїжджаємо набагато швидше, ніж раніше. Але я сподіваюся, що скоро все налагодиться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій