Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Чеботарьова

«Смерть, кров, кратери, які залишаються після мін»

переглядів: 895
Смерть, кров, кратери, які залишаються після мін

    Через війну мене забрали з Луганська і привезли в Щастя дідусь з бабусею по татовій лінії. Злегка пам’ятаю двір своєї бабусі по маминій лінії та двір хрещеної, вони живуть недалеко. Коли ми тільки приїхали, напевно, через місяці три почалися бойові дії і в Щасті. Це, навіть не побоюся слова «смерть», це кров, це кратери, які залишаються після мін, це вічні крики, звуки, розгубленість. 

Ми ховалися в бомбосховищі від всяких пострілів, від цього всього шуму. Ми спали в бомбосховищі, напевно, дні три. Я до кінця не розуміла, що відбувається.

  Мир для мене – це безтурботне небо, веселі діти, коли люди не бояться того, що з ними може щось трапиться, виходять на вулицю, веселяться і не думають про щось таке погане. Тобто в житті тільки позитив, мабуть, для мене це означає мир. Мабуть, моя велика мрія – це вирости хоча б освіченою людиною, не якоюсь там дурною дівчинкою. Освіченою, розумною та порядною людиною. Мабуть, хочу стати юристом або нотаріусом, якось перестати боятися людей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій