Сергій Шпаковський загинув у селищі Велика Олександрівка на Херсонщині. 17 вересня 2022 року він був на вулиці, біля підʼїзду свого будинку, коли почався ворожий обстріл.

Сергій був справжнім патріотом України

Через місяць, у жовтні, це селище звільнили Збройні сили України. Велика Олександрівка була в російській окупації з березня 2022-го.

Сергієві було 57 років. Народився у Великій Олександрівці у родині педагогів – мама Тамара Макарівна була вчителькою початкових класів, а батько Борис Дмитрович викладав малювання та працю. Сергій закінчив Херсонське училище культури, а згодом – Миколаївський філіал Київського національного університету культури і мистецтв за спеціальністю «керівник естрадно-духового оркестру».

Викладав у музичній школі рідного селища, працював у будинку культури. Жив також під Парижем у Франції, де працював музикантом.

«Він був чудовим музикантом-саксофоністом. Ми колись працювали разом у музичній школі, а потім продовжували спілкування, як однокласники та колеги. Я дуже поважала Сергія, як талановитого саксофоніста, а також навчала його сина гри на фортепіано. Під час окупації він доглядав хворого батька, поховав його влітку і пережив всього на кілька місяців. А ще Сергій був справжнім патріотом України, завжди відкрито висловлював свої погляди», – розповіла односельчанка та колишня колега Наталія Мишак.

У Сергія Шпаковського залишилися син Сергій і брат Юрій.

Історія з instagram каналу Victims of russia.