«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Марина Гончарова

Директор Забуянського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Ялинка».

Село неодноразово обстрілювали з градів, скидали авіабомби

«24 лютого життя мільйонів українців змінилося назавжди. Російські війська почали атакувати всю країну.

З цього дня наше життя перетворилося на «до» і «після». В серцях оселився страх, відчай, нестерпний біль за свій народ.

Село неодноразово обстрілювали з градів, скидали авіабомби. На превеликий жаль наш садок також отримав «подарунки» від рашиських загарбників: вікна, двері, посічені уламками, частково зруйнований дах закладу, вибуховою хвилею пошкоджено систему опалення. Працівники садка, як і інші жителі села, змушені були покинути домівки, рятуючи свої сім’ї. Комусь вдалося виїхати за кордон, хтось до родичів у більш безпечні місця на заході країни.

У цей час ми підтримували батьків наших вихованців в соціальних мережах, у групах у вайбері, намагалися заспокоїти, вселити віру, подарувати надію. Діти отримали надважливе завдання малювати подарунки нашим захисникам.

Сьогодні ми працюємо на відновлення свого закладу. Піротехніки зробили обстеження території, вікна забили плівкою та чекаємо на нові, замовлені напередодні. Працівники усунули наслідки вибухової хвилі. В силу усіх обставин у новому навчальному році заклад працює дистанційно. Ще багато роботи попереду, багато планів і сподівань. Віримо в ПЕРЕМОГУ, віримо в УКРАЇНУ, віримо в НАШ НЕЗЛАМНИЙ НАРОД!!! А садочок відбудуємо, зробимо ще кращим!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!»