Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Василівна Зубик

«Зараз тільки одна цінність – здоров’я та життя»

переглядів: 508

Уже стільки років пройшло... Пам’ятаю, як все летіло повз нас, і це був страх Господній. Ми думали, що Луганська вже немає. У цей день почули такі пристрасті – зрозуміли, що все змінилося. Усі перебували в жаху і страху, почалася паніка. Усі люди такі нещасні були...

Війна змінила багато, вплинула на здоров’я, на психіку. Це такий страх, що просто не передати словами.

Під час активних дій ми їхали на рік. Усі стали жити гірше, роботи немає, пересування обмежене, не можна ні виїхати, ні в’їхати. Все кардинально змінилося.

Наш будинок постраждав трошки, був уламок і вибухнуло щось. А так, слава Богу, ні.

Зараз тільки одна цінність – здоров’я та життя

Спочатку ми ховалися в підвалі, потім перестали, тому що надивилися, як у підвали потрапляє, і це не рятує. Головне, ніби як, не вийти на вулицю. Спочатку бігали, дивилися куди, що. Але так робити не можна. Добре, що поруч ніде не приземлилося. Просто дуже страшно.

Увесь час вода у нас була, так як є водна станція. Єдине, до війни я працювала, але потім підприємство закрили, і я залишилася без роботи.

Зараз тільки одна цінність – здоров’я та життя. Раніше прагнули кудись, а тепер інші пріоритети. До того ж, війна дуже змінила людей, усі стали іншими. Усі в біді. Побачили, хто є хто.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Артема 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій