Близько до обідньої пори 26 лютого 2022 року 17-літня Катерина Єлевтерова сіла на маршрутку «Харків-Торецьк». Разом з іншими пасажирами доїхала до села Волохів Яр Харківської області, де мікроавтобус розстріляли російські військові. Тоді разом із Катею загинули ще семеро людей.

Що сталося далі з іншими людьми, мені невідомо

«Водій вільно проїхав із Торецька до Харкова, а коли повертався – на дорозі вже стояли російські військові. Мені невідомо, чому, але він не зупинився на їхню вимогу, і вони почали стріляти. Більшість із тих, кому вдалося вижити, госпіталізували у медичні заклади міст Чугуїв та Ізюм. Що сталося далі з іншими людьми, мені невідомо», – розповіла Марія, мама Катерини.

Катерина Єлевтерова була родом із Торецька Донецької області. Її дідусь мав грецьке коріння. Дівчина закінчила школу №9 у Краматорську і вступила у Харківський національний медичний університет. Мріяла стати дитячою психіатринею. Планувала кілька років повчитися в Україні, а потім за програмою обміну продовжити здобувати освіту у Німеччині. Мріяла відвідати Париж. Захоплювалася музикою. Хотіла потрапити на концерт корейського гурту BTS.

«Ми – двічі переселенці. У 2010 році я купила квартиру і переїхала у Горлівку. Катя встигла там закінчити початкову школу. Після того, як почалася війна у 2014 році, ми осіли у Краматорську. Катя добре навчалася у школі, була прихильницею здорового способу життя. Не пішла навіть на свій випускний, бо казала, що застілля і гуляння однолітків їй нецікаві. У нас у сім’ї медиків немає. Катя обрала сама цей фах і сама вступила – без нашої допомоги», – розповіла мама.

Катерину поховали на кладовищі у Торецьку. Батько довго не міг оговтатися після смерті доньки. Майже щодня він приходить на кладовище і доглядає за її могилою.

У Катерини залишилися батьки, брати, сестри та інші рідні. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.