Бадан Максим, студент 1 курсу Відокремленого структурного підрозділу «Вишнянський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування»

Вчитель, що надихнув на написання есе - Заріцька Ольга Станіславівна

Чому бути українцем – це моя суперсила?

Україно… Ти край, де кожний куточок сплетений нитками неповторності та особливості. Ти край милозвучної писемності та багатовікової історії. Тобі притаманна особлива енергія, що пробуджується в душі кожного свідомого українця, який відчуває тепло цієї рідної землі.

З вище сказаного ми можемо сказати, що наш край виховує народ, який є відданим своїй батьківщині, та який є культурно-збагаченою особистістю.

Україна – це моя суперсила, яка наповнює моє життя незламністю та надає йому сенсу. Ця своєрідна суперсила надає мені стійкість, гордість та внутрішню рішучість. Для мене, Україна є не просто країною на карті світу, це рідна мати, що виховала у мені дух волелюбства та справжню козацьку силу.

Вона живе у глибині мого серця та формує моє світобачення.

Бути Українцем – не просто національне походження, але й відданість своїм глибоким традиціям, унікальній культурі та рідній мові. Відданість власним корінням та культурній і духовній спадщині є ключовою складовою сили Української нації. Українська історія показує ряд усіх складностей українського народу, стійкість до тиску з боку з боку ворогів, саме які на духовну стійкість українського народу.

Милозвучність Української мови – це чарівний сплав звуків, під час відтворення яких відчуваються емоційні відтінки та глибина душі. Вона наче музика, яка має власну мелодію, ноти якої заворожують думку і серце.

Українська мова стає особистою силою, яка пробуджує у душі радість, спокій та віру у краще. Від Шевченка до сучасних поетів – кожний вірш виходить, як чарівна мелодія, де мова стає не лише засобом передавання, але й виводить нас у світ почуттів та емоцій.

Український народ відзначається витонченою духовністю та гострим почуттям справедливості.

Український народ виріс на теренах, де завжди відчувався тиск від сусідніх держав, тому він завжди вражав своєю стійкістю та силою волі. Українці – це спадкоємці великих козаків, які здатні протистояти будь яким викликам.

Усі Революції, оборонні дії та визвольні рухи є прикладом, де Українці не опустили руки, а продемонстрували свою нестримну енергію та незламність Українського духу. Акти тероризму також спостерігаються у сучасному світі.

Український народ продовжує вражати світ своєю внутрішньою солідарністю та самопожертвою задля своєї батьківщини. Події Революції в 2014 році, де добровольці, які вийшли на мітинг показали невід’ємну силу духу та патріотизм. Революція Гідності залишила невиліковні шрами, але й водночас стала символом гідності українського народу.

Прагнення до національної свободи і незалежності завжди відстоюють наші Збройні Сили України. Вони є живим прикладом волелюбства та сили волі, які стикнувшись з  ворожою агресією з боку ворога росії, виявили вражаючу сміливість і героїзм у відстоюванні територіальної цілісності.

Наділення мотивації та впевненості є невід’ємною силою кожного Українця, які відзначаються вмінням любити і вірити у світле майбутнє рідного краю. На сьогоднішній день, це вважається не тільки честю, але й завданням, яке повинне надихати нас у як найшвидшому життєвому польоті, що є шляхом до швидкої перемоги над ворогом.

Саме заради перемоги я пізнаю та відкриваю власні можливості. Всі навички та знання є ключем, який відкриває мені двері до нових вершин у житті. Ми повинні діяти об’єднано, адже справжньою силою українців є взаєморозуміння та гідність одне до одного, адже разом ми зробимо все!

Віра у те, що правда та справедливість не повинна згаснути додає, додає мені впевненості та сили духу. Ми робимо все, щоб зберегти гідність, чесність та права людини навіть у найскладніших умовах. Зрештою, ми бачимо, що саме у всіх цих критеріях і полягає моя суперсила, як Українець. Любити і вірити у світле майбутнє країни є складовою рисою справжнього патріота.