Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Павлівна

«Із 2014 року не знаю, де моя дочка й онучка»

переглядів: 722

Чотирнадцятий рік для мене був дуже важким, краще його і не згадувати. Краще б я його не бачила і не чула. Не знаю, де моя дочка, де моя онучка. Не знаю і сказати не можу... (плаче) Снаряд вибухнув там, де вона жила, на Петрівці. Чи живі вони, чи ні, я досі не знаю нічого. Для мене чотирнадцятий рік був шоком.

Звідси я не виїжджала, тільки дочка на той бік заміж вийшла, а я залишилася тут. Вона тільки в мене прописана, і все. Онучку я жодного разу не бачила. Мені дали телефон, щоб дізнатися точно, де вони, живі чи ні. А мені сказали: «Мамо, не переживайте, хто не знайшовся, ми всіх будемо шукати, усі будуть знайдені». Ось такий мій чотирнадцятий рік.

Почалася війна 11 липня, коли у Олени був день народження. Одинадцятого липня о пів на п’яту почали снаряди вибухати, почалися бомбардування. Ми зрозуміли, що почався наступ.

Снаряд перелетів, тільки дах побив. Мені дах перекрили, вікна поставили. Спасибі, я задоволена. Коли був дощ, вода лилася скрізь.

Що я можу зараз сказати? Я інвалід, але раніше хоч могла ходити, а зараз трапився інсульт, мікроінсульт – і рух уже не такий. До магазину дістатися не можу, мене зараз обслуговують. Так що не живемо, а виживаємо. На душі, звичайно, важко. Ну нічого, слава Богу і за це.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Аудіо Історії мирних пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями перший день війни 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій